Skip to content

Directieteam

Directieteam

Maurice Unck

Algemeen/statutair Directeur

Maurice Unck is sinds juni 2017 Algemeen/statutair Directeur (CEO) van de RET. Hij heeft een lange staat van dienst in de OV-sector. Zo was hij onder meer commercieel directeur in de regio Noordoost en directeur Bedrijfs- en Productontwikkeling bij NS. Daarna was hij directeur Onderhoud & Service bij NedTrain. Zijn laatste functie was lid van de Raad van Bestuur van NS.

Naast de algehele leiding heeft Maurice Unck de verantwoordelijkheid voor de stafafdelingen Strategie & Ontwikkeling, P&O, Communicatie, Marketing, Verkoop en Services en Bestuurssecretariaat.

Nevenfuncties:

 • Lid Raad van Toezicht Franciscus Gasthuis & Vlietland
 • Lid Raad van Toezicht Albeda College Rotterdam
 • Lid Raad van Commissarissen Reisinformatiegroep 9292
 • Lid Raad van Commissarissen RMC B.V.
 • Lid van de Strategische Adviesraad Traffic and transport van TNO
 • Bestuurslid Utrechts Universiteitsfonds

Joop Bakker

Directeur Operatie a.i.

Joop Bakker werd in 2007 benoemd tot Directeur Middelen. In september 2009 werd hij Directeur Exploitatie. Sinds 1 april 2022 vallen ook de afdelingen techniek onder hem en is hij tijdelijk directeur Operatie. Onder zijn aandachtsgebieden vallen de afdelingen Bus (inclusief Bus B.V.), Tram, Metro, Veiligheid, het Bedrijfsbureau Exploitatie, de Centrale Verkeersleiding en sinds 1 april 2022 ook Assetmanagement, Vlootservices, Infraservices en het Ingenieursbureau.

Voorafgaand aan de RET heeft hij leidinggevende functies gehad bij vervoerbedrijven Connexxion en NZH.

Nevenfunctie:

 • Lid Raad van Commissarissen Transvision B.V.

Hugo Mans

Financieel Directeur

Hugo Mans is sinds juni 2021 Financieel Directeur (CFO) van de RET. Voordat hij bij de RET aantrad, vervulde hij uiteenlopende rollen als CFO en directeur van programma’s, projecten en verandertrajecten. Dat deed hij onder meer bij NS, NedTrain en PwC.


Hugo Mans is verantwoordelijk voor de afdelingen Concern Control, Concern Administratie, Business Control, Supply Chain Management, ICT en Strategische Programma’s en Projecten.

Nevenfunctie:

 • Lid van Raad van Toezicht HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen)

Angelique Heijnen

Directeur Personeel & Organisatie

Angelique Heijnen is sinds juni 2021 Directeur P&O van de RET. Voordat zij bij de RET aantrad, vervulde zij uitlopende P&O management en directierollen binnen zowel de OV sector, de consultancy als de maritieme sector. Ze is ze onder andere werkzaam geweest bij NS, Human Capital Group en Van Oord. Haar laatste functie was als zelfstandig veranderkundig adviseur.

Angelique Heijnen is verantwoordelijk voor de afdelingen P&O en Risk & Veiligheid.

Nevenfuncties:

 • Eigenaar Everyone-inc (veranderkundig adviesbureau)
 • Aangesloten bij Involve (change en communicatieprofessionals)
 • Aangesloten bij Meditaties-voor-kinderen als schrijver

Arthur Swaab

Manager Strategie & Ontwikkeling

Arthur Swaab is in mei 2019 in dienst getreden bij de RET als Concessiemanager en sinds juli 2021 is hij lid van het directieteam, verantwoordelijk voor de Strategie en Ontwikkeling van de RET. Voordat hij bij de RET aantrad, was hij 11 jaar zelfstandig consultant en werkte hij aan opdrachten bij diverse bedrijven. Dat deed hij onder meer bij ING, Nationale Nederlanden, UWV en ook de RET.

Binnen de afdeling strategie en ontwikkeling vallen de clusters Concessiemanagement, Netwerk en Assets, Strategische informatievoorziening, Strategische Markt- en Productontwikkeling en Innovatie.

Rose Dammen

Manager Communicatie

Rose Dammen is sinds 2020 manager Communicatie bij de RET. Daarvoor combineerde zij deze rol met de functie van directiesecretaris. Als manager Communicatie is zij verantwoordelijk voor positionering en reputatiemanagement, woordvoering, public affairs, crisiscommunicatie, stakeholdermanagement, omgevingscommunicatie, arbeidsmarkcommunicatie en interne communicatie.

Hiervoor werkte zij als beleidsmedewerker en onderzoeker op het gebied van openbare orde en veiligheid en crisisbeheersing bij de VNG en het COT Instituut voor veiligheids- en crisismanagement.

Nevenfuncties:

 • Penningmeester D66 Leidschendam-Voorburg

Kirsten Warbout

Bestuurssecretaris

Kirsten Warbout is sinds 1 januari 2022 Bestuurssecretaris van de RET en de RvC. Hiervoor vervulde zij sinds 2008 diverse HR-rollen zoals beleidsadviseur, programmamanager en teammanager en heeft zij tijdelijk de Manager P&O vervangen.


Kirsten Warbout is verantwoordelijk voor het bestuurssecretariaat, juridische zaken, privacy en de functionaris gegevensbescherming.