Skip to content

Samenstelling Raad van Commissarissen

In 2022 bestond de RvC uit de volgende personen: mevr. Insinger (voorzitter), dhr. Verkoren (vice-voorzitter), mevr. Bax, dhr. Lak en dhr. Dubbeld. Aan de RvC is tijdelijk een trainee commissaris toegevoegd; dhr. Ahmed van september 2021 tot en met september 2022 en mevr. Chafia vanaf september 2022 tot en met september 2023.  

Bij de invulling van de commissarisposities is gekeken naar expertise en ervaringsgebieden, geslacht en achtergrond. De RvC streeft hierbij een evenwichtige samenstelling na. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid en met voorkeur voor meer diversiteit, heeft de RvC in 2021 besloten tot het leveren van een bijdrage aan het opleiden van een nieuwe generatie commissarissen. De leden van de RvC worden benoemd voor een termijn van vier jaar en kunnen daarna worden herbenoemd voor eenzelfde termijn.

Op 31 december 2022 verliep de 1e benoemingstermijn van commissaris Lak. Op 31 januari 2023 verliep de 1e benoemingstermijn van commissaris Verkoren. Ter beoordeling van de wijze waarop zij hun taak als commissaris in eerste termijn hebben vervuld is, overeenkomstig de interne procedure herbenoeming, een evaluatie en draagvlakpeiling met de stakeholders in gang gezet. Op basis van de draagvlakpeiling, toetsing van het functioneren van beide commissarissen, het functioneren van de RvC als geheel en de bereidheid van beide commissarissen om nog een termijn te vervullen, heeft de RvC beide voorgedragen aan de aandeelhouders voor herbenoeming. Per 1 januari 2023 is commissaris Lak herbenoemd voor een periode van 4 jaar tot 1 januari 2027. En per 1 februari 2023 is commissaris Verkoren herbenoemd voor een periode van 4 jaar tot 1 februari 2027.  

In verband met de continuïteit heeft de RvC in 2022 voorkeur uitgesproken voor het dakpansgewijs aftreden/ (her)benoemen van de RvC-leden. Hier zijn onderlinge afspraken over gemaakt. De profielschets, de termijnen van de zittende commissarissen en gewenste omvang van de RvC zijn beschikbaar op de website corporate.ret.nl. 

De eisen van onafhankelijkheid zijn door de RvC in 2022 besproken en naar het oordeel van de commissarissen is hieraan voldaan.