Skip to content

Werkgebied

De RET is een begrip in de stad en regio Rotterdam. Sinds juli 2007 verzorgen we het regionale openbaar vervoer als verzelfstandigd bedrijf, met bus, tram, metro en een ferry. We hebben zestig buslijnen, tien tramlijnen, vijf metrolijnen en een ferrydienst. 

Met onze bussen rijden we tot Hoek van Holland (vervangend vervoer Hoekse Lijn),  Maassluis, Lansingerland, Krimpen aan den IJssel, Ridderkerk en Barendrecht. Onze trams, de Citadis, zijn voorzien van een lage vloer en klimaatbeheersing en rijden in Rotterdam, Barendrecht, Schiedam en Vlaardingen. Onze metrolijnen verbinden Rotterdam, Schiedam, Langsingerland,  Pijnacker, Nootdorp, Leidschenveen, Leidschendam, Voorburg, Den Haag, Poortugaal, Rhoon, Spijkenisse en Capelle aan den IJssel. De snelle veerboot, de Fast Ferry, vaart tussen Hoek van Holland, de Maasvlakte en Pistoolhaven.

De RET heeft tien vestigingen, kantoren, werkplaatsen, remises en garages en een centrale verkeersleiding; RET N.V. hoofdkantoor Laan op Zuid, hoofdvestiging RET Bus B.V. Sluisjesdijk, Kleiweg, Ridderkerk, Krimpen aan den IJssel, Maassluis (tijdelijk), Kralingen, Beverwaard, Waalhaven en ’s-Gravenweg.