Skip to content

Bedrijfsonderdelen

  • Exploitatie: dit onderdeel zorgt voor het vervoer met tram, metro en fast ferry, de uitgifte van toegangsbewijzen, de verkeersleiding, sociale veiligheid, diensten, roosters en marketing. De afdelingen zijn: Rail, Bedrijfsbureau Exploitatie, OVCP, Veiligheid, Centrale Verkeersleiding en Marketing, Verkoop  & Services. 
  • Bus B.V.: is verantwoordelijk voor het busvervoer met de afdelingen Staf  Bus, Exploitatie Bus en Materieel Bus.
  • Financiën: spil tussen financiën en business met de afdelingen Business Control, Concern Control, Inkoop & Contract Management en Concernadministratie.
  • Techniek: de afdelingen Ingenieursbureau, Vlootservices, Vlootmanagement, Logistiek, Inframanagement en Infraservices zorgen dat onze infrastructuur en voertuigen in perfecte staat verkeren. Ze voeren reparaties en (preventief) onderhoud uit en hebben een belangrijke rol bij nieuwbouw en vervanging.
  • Stafafdelingen: de afdelingen Regie & Ontwikkeling, Personeel & Organisatie, Informatievoorziening,  Communicatie en Directiewoordvoering zorgen achter de schermen dat alles op rolletjes loopt.

De afdeling ICT is in 2017 hernoemd tot afdeling Informatievoorziening (IV) en hiërarchisch verplaatst als stafafdeling onder de algemeen directeur. De afdeling IV bestaat uit een nieuwe afdeling Informatiemanagement, aangevuld met de bestaande ICT-afdelingen.